Makale Yazmanın Altın Kuralları

Günden güne rekabetin artış gösterdiği sektörlerde, web sitelerinin başarılı bir sıralama elde edebilmesi için uygulanması gereken makale yazmanın altın kurallarını bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Google, yaptığı her yeni algoritma güncellemesinde içeriğin önemini daha fazla vurgulamaktadır. Sıralamada başarı elde etmek yada olduğunuz yeri korumak için içeriklere ve içerik güncellemelerine her zaman ihtiyaç duyacaksınız. İçerik güncellemeleri, seo uyumlu makale yazmanın altın kuralları günden güne değişmesiyle paralel ilerlemelidir. Makale yazmanın altın kuralları arasında değişkenlik göstermeyecek tek kural, içeriklerin özgün olması gerektiğidir. Özgün içerik oluşturacağınızı varsayarak dikkat etmeniz gereken diğer kurallardan kısaca bahsedeceğiz.
Konu ve Anahtar Kelime Hakkında Araştırma Yapın
Konu hakkında gerekli araştırmayı yapmanız sizi güncel bilgilere ulaştıracaktır. Yararı olacağına inandığınız kaynaklardan aldığınız bilgileri, yazı içerisinde örnek olarak sunmak yazınızı hem Google ve arama motorları hemde okuyucu açısından destekleyici kılacaktır. Konunuz hakkında araştırma yaparken yabancı kaynaklardan yararlanmanızı sizlere tavsiye ederim. Anahtar kelime, belirli bir hedef kitleye yazılarınızı ulaştırmanıza yardımcı olacaktır. Bunlar için belirlenmiş bazı araçlardan yararlanabilirsiniz. Anahtar kelimeyi metin içerisinde italik olarak yazabilirsiniz.
Başlıklarınız Merak Uyandırsın
Başlıklar yazılarınızın okunma oranına doğrudan etki ederler. Başlıkları oluştururken anahtar kelimelerinizi kullanabilirsiniz. Başlıklarınız soru şeklinde olabilir, bunun bir sakıncası yoktur. Ana ve alt başlıkları koyu bold olarak yazmalısınız. İlgi çekici ve konu içeriğiyle doğrudan bağlantılı başlıklar atmalısınız. Alt başlıklar sayesinde okuyucunun ilgisini çekebilir, sitede kalma süresinin artmasını sağlayabilirsiniz. Paragraflarınızı uzun tutmamanızı öneririm. Yapılan analizlerde uzun paragrafların, ziyaretçilerin siteden daha çabuk çıkmasına sebep olduğu kanıtlanmıştır. Uzun uzun yazılan paragraflar yerine, içeriği kuvvetli 300 kelime ve üzeri metinler yazın.
Linkler Verin
Kendi siteniz içerisinde yazdığınız başka sayfalara link vermek oldukça önemlidir. Bunu yapmayı atlamayın.
Listelere ve Görsellere Yer Verin
Bol içerik kullanılması ziyaretçilerinizi sitenizde daha fazla tutmanıza yardımcı olacaktır. Ortalama 300 sözcükten oluşan bir yazı için 2-3 görsel kullanabilirsiniz. Görselleriniz özgün ve konu ile alakalı olmalıdır. Konunuzun el verdiği şekilde metninizin içerisinde listeler eklemeye çalışın. Bu okuyucunun gözüne hoş gözükecektir.
Bu ve bunun gibi makale yazmanın altın kuralları ve teknik detayları vardır. İçerik kurallarıı uygulamak, teknik kurallara göre daha kolaydır. Doğru içerikleri elde edebilmek için, tarafımızca sağlanan makale yazarlığı ve diğer web sitesi danışmanlık hizmetlerimizle alakalı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.