Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

Öncelikle seo uyumlu makale nedir ? bundan bahsedelim isterseniz. Bilindiği üzere günümüzde internet en büyük satış ve pazarlama ağı olmuştur. Bu yüzden tüm firmalar burada kıyasıya bir rekabete girmiş ve bunun için bir çok yöntem denemektedirler. Bu yöntemlerin hangilerinin işe yaradığı günümüzde seo uzmanları tarafından bir o kadar tartışılsada bu yöntemlerin en kalıcı ve sağlıklı olanı seo uyumlu makale’dir. Bunun sebebi ise Google ve diğer arama motorları web sitelerinde aradığı en büyük özellik dinamik olması ve içeriklerin özgün olmasıdır. İşte bu özgün içeriklere seo uyumlu makale denmektedir. Web siteniz eğer kullanıcılara özgün bir şekilde fayda sağlıyorsa şayet arama motorları sıralamasında da üst sıralara gelirsiniz. Seo uyumlu makale için gördüğünüz gibi öncelikle bu yazının tamamen özgün yani bir yerden kopya çekilmeden yazılması gerekmektedir. Kopyala yapıştır yazılar ile sadece kendinizi kandırmış olursunuz çünkü arama motorları kopya içerik yazdığınızı tespit ettiği an sitenizin sıralamasını düşürecektir.

Seo uyumlu makalenin ne olduğunu anladıktan sonra şimdide nasıl yazılacağından bahsedelim. Öncelikle şunu bilmenizde fayda var. Google her gün bir robot firmasını satın almaktadır. Bunun en büyük sebebi ise işin arkasında yatan ve en büyük cevher olan yapay zeka yazılımlarıdır. Yani makale işini dediğimiz gibi yazar ve yazdırırsanız arama motorlarında üst sıralara gelirsiniz. Aksi taktirde kandırmaya çalışırsanız şayet zararınız sadece kendinize olur. Bu uyarıyı yaptıktan sonra gelelim nasıl yazılacağına. Öncelikle web siteniz için bir hedef belirlemeniz gerekmektedir. Mesela web tasarım ‘mı yapıyorsunuz, bununla ilgili anahtar kelimeleri çıkartmalısınız. Bunun bir çok yöntemi bulunmaktadır ama bizim için öncelik bir dış göz olarak siz olsanız firmanızı hangi kelimeler ile Google üzerinde ararsınız önce bunları bir not alın. Sonra Google Adwords üzerinde anahtar kelime planlayıcı üzerinden ilgili anahtar kelimeleri, aylık tıklanma sayısı, rekabet oranına göre buradan anahtar kelimeler çıkartabilirsiniz. Şimdi gelelim yazma konusuna öncelikle makaleniz ortalama 250 – 300 kelime arası olmalıdır ki makalenin bir anlam bütünlüğü olsun ve istediğiniz anahtar kelimeleri rahatlıkla makale içinde kullanabilesiniz. Bu yazı ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur ama uzun olacak diyede makaleyi okunmayacak şekle sokmayın.

Makale konusu hakkında bilginiz yok ise şayet bu konuda internet üzerinde uzman kişilerin yazılarını ve videolarını seyredebilirsiniz. Yalnız kesinlikle bunları kopyalamayın. Bunu sadece konu hakkında doğru bilgi almak için yaptığınızı unutmayın. Ayrıca makaleyi okuyanlar doğru şeyler okumalı. Hiç alakasız şeyler yazarsanız okuyucularınız web sitenizi değişik sosyal medya araçlarında kötüleyeceği için bundan büyük zarar görürsünüz. Makale kesinlikle akıcı bir dil ile yazılmalıdır. Yazılan dilin gramer kurallarına uymalıdır. Eğer konu başlıklarınız birbirine çok yakın ise makale yazımı sırasında araya bir gün ekleyinki aynı şeyleri ister istemez tekrar tekrar yazmış olmayın. Makale içinde anahtar kelimeyi ortalama %1-2 arası geçirin . Yani anahtar kelime ile makaleyi boğmaya çalışmayın. Farklı bir anahtar kelimeyi farklı bir makale başlığı altında yazın. Ayrıca makalenizi siteye eklerken mutlaka görsel eklemeyi unutmayın. Seo uyumlu makaleyi web sitenize eklerken meta etiketlerine dikkat edin. Makaleniz içinde kullandığınız anahtar kelimeleri etiketlerde kullanmayı ihmal etmeyin.

Web sitenize sürekli ve düzenli bir şekilde içerik girişi yaptığınız taktirde web sitenizin her zaman ön sıralarda olacağına emin olabilirsiniz.